Επιχειρήσεις

Μέσα από τη μακρόχρονη εμπειρία μου σε εταιρικά περιβάλλοντα, την πορεία μου στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη και έχοντας νιώσει προσωπικά τόσο τη δύναμη της αποτελεσματικής βιωματικής εκπαιδευτικής εμπειρίας όσο και την αξία των σύγχρονων, πρωτοποριακών μεθόδων και τεχνικών, όραμά μου είναι να βοηθώ τους ανθρώπους εταιρειών να ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους, να κινητοποιούνται και να εμπνέονται, να βλέπουν τις αμέτρητες οπτικές, να τολμούν και να ζουν με ευεξία.

Σε συνεργασία με κορυφαίους, στο είδος τους, επαγγελματίες δημιουργούμε κάθε φορά ενδοεπιχειρησιακά προγράμματα,

προσαρμοσμένα στα δικά σας δεδομένα και στις δικές σας ανάγκες, με στόχο να βοηθήσω και να υποστηρίξω τους ανθρώπους σας να αποκτήσουν αυτογνωσία, να αποσαφηνίσουν και να πετύχουν τους στόχους τους, να συνειδητοποιήσουν και να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους και να λειτουργήσουν ως leaders τόσο προς την ομάδα τους όσο και προς τους ίδιους.

%MCEPASTEBIN%

Working Together

Αυτό το πρόγραμμα είναι δυναμικό καθώς έχει διάφορες μορφές εκ των οποίων η καθεμιά προσαρμόζεται στις ανάγκες και επιθυμίες σας.

Στοχεύουμε στην ομαδικότητα και στην ανάπτυξη δεσμών εντός της ομάδας ώστε οι άνθρωποί σας να γνωριστούν καλύτερα και να δέσουν σαν σύνολο. Να κατανοήσουν την εταιρική σας κουλτούρα και να εργάζονται με γνώμονα αυτή.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι άνθρωποι ευημερούν όταν διαμορφώνουν ομάδες και συνεργάζονται, οπότε στηριζόμαστε στην ικανότητα να συνεργαζόμαστε σε ομάδες κι αυτό αποκτά άλλη έννοια και βαρύτητα.

Απευθύνεται σε εσάς που επιθυμείτε να βελτιώσετε τα επίπεδα συνεργασίας των ανθρώπων σας και την ομαδικότητά τους, που θέλετε να κατανοήσουν τη λειτουργία και τη δυναμική της ομάδας και να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις συγκρούσεις.

Αυτά επιτυγχάνονται μέσα από workshops, εκδηλώσεις και retreats.

 Στόχος μας είναι, οι άνθρωποί σας, εκτός του να γνωριστούν μεταξύ τους καλύτερα και να εξελίξουν τον ομαδικό τρόπο εργασίας και την απόδοσή τους, να μπορούν να αντιμετωπίζουν αποδοτικότερα τον ανταγωνισμό, να γιορτάζουν τις νίκες τους και να βρίσκουν πάντα το κίνητρο να στοχεύουν στην επόμενη, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται για να παράγουν περισσότερο, να εργάζονται με γνώμονα την εταιρική κουλτούρα. Ακόμα, να εκτιμούν ο ένας τον άλλον, να παραμένει το ηθικό τους ψηλά, να διαχειρίζονται σωστά τις συγκρούσεις, να σέβονται τους ρόλους τους, να αναπτύσσουν την ενσυναίσθησή τους.

Well being -Mental Health programs

Το στρες, ενώ μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή, ενδέχεται να έχει και πολλές αρνητικές συνέπειες στην απόδοση στην εργασία, τη συμπεριφορά και την υγεία. Σε αυτά τα προγράμματα, εφαρμόζουμε τεχνικές και εργαλεία αντιμετώπισής του με στόχο, οι άνθρωποί σας, να παράγουν περισσότερο, να αποδίδουν καλύτερα και να ευημερούν στην εργασία τους.

Απευθύνονται σε όλους εσάς που επιθυμείτε να διαχειρίζεστε τα επίπεδα άγχους που βιώνετε, να διατηρείτε αυτοέλεγχο σε συνθήκες πίεσης και να βελτιώσετε την προσαρμοστικότητα, την παραγωγικότητα και την εργασιακή απόδοσή σας.

Με αυτά τα προγράμματα αναγνωρίζετε τα συμπτώματα του στρες και πώς να τα διαχειρίζεστε, μαθαίνετε να ισορροπείτε μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, γνωρίζετε και εφαρμόζετε τεχνικές χαλάρωσης για τη διαχείριση αλλαγών, γνωρίζετε τη σημασία της καλής διατροφής και της εκγύμνασης για να αναπτύσσετε αντοχή, μαθαίνετε να αξιολογείτε τα επίπεδα του δικού σας στρες και αναγνωρίζετε τα εμπόδια στη διαχείριση του στρες και πώς να τα αντιμετωπίζετε.

Διαχείριση χρόνου

Έχετε πολλά να κάνετε μέσα στη μέρα όπως επίσης και οι άνθρωποί σας. Αν δεν οργανώνετε τον χρόνο σας σωστά, καταλήγετε να βάζετε λανθασμένες προτεραιότητες, να αγχώνεστε και να απογοητεύεστε. Σε αυτό το πρόγραμμα, θα μάθετε να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας σοφά ώστε να μην ξοδεύετε άσκοπα την ενέργειά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι να έρχεστε ολοένα και πιο κοντά στους στόχους σας.

Απευθύνεται σε εσάς που επιθυμείτε να θέτετε προτεραιότητες αποτελεσματικά, να μάθετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία προσωπικής οργάνωσης και να μειώσετε το επίπεδο προσωπικής ενέργειας που καταναλώνετε άσκοπα.

Περιλαμβάνει γνώση σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση χρόνου και εργασιών, να αναγνωρίζετε τις διαφορές ανάμεσα στον οργανωμένος και τον ανοργάνωτο, να αναγνωρίζετε τις πηγές αναβλητικότητας και πώς να τις εξαλείφετε. Ακόμα, θα μάθετε να θέτετε σωστά προτεραιότητες, να αναγνωρίζετε τους «κλέφτες» του χρόνου σας και να τους διαχειρίζεστε αποτελεσματικά, εργαλεία για να οργανώνεστε καλύτερα και τέλος πώς να λέτε το όχι σας αλλά και το ναι σας με τους δικούς σας όρους.

Ο θετικός ηγέτης

Ο ρόλος του ηγέτη στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, απέχει πολύ από τα παραδοσιακά μοντέλα ηγεσίας και τις διοικητικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών καθώς και από έξυπνα tips και μαγικές συνταγές που υπόσχονται την εύκολη και γρήγορη επιτυχία. Ένας ηγέτης έχει την ικανότητα να αποδέχεται και να αναγνωρίζει τη συνεισφορά καθενός μέσα στην ομάδα, να ξεκλειδώνει τις δυνατότητές τους καθώς και το να βοηθά τους ανθρώπους του να μεγιστοποιήσουν τα πλεονεκτήματα των ικανοτήτων τους. Μέσα από σύγχρονες πρακτικές οργάνωσης, καθοδήγησης και υποστήριξης, ανακαλύπτει και αναδεικνύει τα ταλέντα.

Απευθύνεται σε αυτούς που προΐστανται των ομάδων ανεξαρτήτως μεγέθους και ιεραρχίας στην πυραμίδα. Σε εσάς που επιδιώκετε την αλλαγή όντας κι εσείς δεκτικοί σε αυτήν. Σε εσάς που επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα θετικό κύμα συν-δημιουργίας και συν-ευθύνης στην ομάδα σας.
Τα προγράμματα αυτά αφορούν στη δημιουργία ηγετών, στο πώς να υιοθετήσετε το θετικό μοντέλο ηγεσίας και πώς να γίνετε αποτελεσματικοί ηγέτες.

Περιλαμβάνουν γνώσεις για την ηγεσία στη σύγχρονη εποχή, για την επικοινωνία και τη δυναμική ομάδας, σωστή τοποθέτηση προτεραιοτήτων στην εργασία, στοχοθεσία. Πώς να αναθέτετε εργασίες στα σωστά άτομα, πώς να λαμβάνετε εποικοδομητική ανατροφοδότηση και πώς να καθοδηγείτε αποτελεσματικά.

Ikigai Motivation Boost

Ένα workshop γεμάτο έμπνευση, που ανοίγει την καρδιά και το μυαλό με τις καινούργιες οπτικές που προσφέρει και προκαλεί κινητοποίηση, κέφι και την καλή διάθεση των συμμετεχόντων.

Στην Ιαπωνική κουλτούρα, πιστεύεται πως όλοι έχουν ένα "ikigai", έναν λόγο δηλαδή να σηκώνονται κάθε πρωί από το κρεβάτι.

Το "Ikigai" είναι μία Ιαπωνική λέξη που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "λόγος ύπαρξης". Ουσιαστικά, έχει να κάνει με το να βρούμε τι μας κάνει χαρούμενους, τι μας παθιάζει και τι μας κρατάει σε εγρήγορση. Είναι η απάντηση σε εκείνη την ερώτηση που τριγυρνάει στο πίσω μέρος του μυαλού μας, κάθε μέρα: "Τι να κάνω για να αισθάνομαι ικανοποίηση και χαρά;"

Στα πλαίσια της επιχείρησης, του ρόλου στην ομάδα, των επαγγελματικών στόχων, προσωπικών και εταιρικών, δουλεύουμε τις βασικές ερωτήσεις του Ikigai με εντυπωσιακά αποτελέσματα! 

-Με ποια πτυχή της δουλειάς μου παθιάζομαι;

-Σε τι είμαι καλός/ή, σε τι ξεχωρίζω;

-Τι ανάγκες υπάρχουν που μπορώ εγώ να καλύψω;

-Για τι θα μπορούσα να ανταμειφθώ;

Και έτσι μπορεί να ανακαλύψει ο κάθε ένας το Ikigai του!

περισσότερα

Σε αυτό το βιωματικό και διαδραστικό workshop θα διερευνήσουμε τα παραπάνω βασικά ερωτήματα, χρησιμοποιώντας τα "μαγικά" Points of You® εργαλεία...το Coaching Game και το Faces. Για να βρείτεκι εσείς το Ikigai σας.

Είναι μια ευκαιρία για βαθιά ενδοσκόπηση και προσωπική αναζήτηση, αλλά με ανάλαφρη διάθεση. Θα σχεδιάσουμε την ιδανική για εμάς μέρα στη δουλειά, που θα μας κάνει να ανυπομονούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι και θα φύγουμε με ξεκάθαρο πλάνο ώστε να συμπεριλάβουμε τα στοιχεία του Ikigai στην καθημερινή επαγγελματική μας ζωή.

Απευθύνεται σε εσάς που επιθυμείτε να ανακαλύψετε το ikigai σας, εσάς που θέλετε να αναγνωρίζετε τυχόν ανισορροπίες που υπάρχουν στη ζωή σας και να μετατρέψετε ό,τι μάθετε σε δράση ώστε να προσεγγίσετε ακόμα περισσότερο το Ikigai σας.

Mindfulness - Flow workshop

Αυτοπαρατήρηση, αυτογνωσία, επαφή και σύνδεση με τον εαυτό και ενσυνειδητότητα είναι τα βασικά στοιχεία αυτού του workshop.

Καθώς τo mindfulness ή αλλιώς ενσυνειδητότητα, αναδεικνύεται ως πρωταρχικός παράγοντας ευεξίας, αποτέλεσμα έχει την επαγγελματική αποδοτικότητα κι επιτυχία.

Το Flow είναι ένα πρωτοποριακό workshop που βασίζεται σε αυτό και στην έννοια της Ροής, όπως εκφράζεται μέσω του κλάδου της Θετικής Ψυχολογίας. Δίνεται η ευκαιρία, μέσα από μια ουσιαστική και ταυτόχρονα ευχάριστη διαδικασία, στους εργαζόμενους να ορίσουν τις προθέσεις τους, να διαμορφώσουν μια κατεύθυνση, να μπουν σε δράση και να ανακαλύψουν όλες τις εσωτερικές δυνάμεις που θα τους στηρίξουν σε αυτή την πορεία.

Points of You

Αναζητείστε νέους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας, σύνδεσης κι έμπνευσης μέσω τηςμεθοδολογίας και των δημιουργικών εργαλείων της Points of You®. Μέσω αυτών έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Τα βιωματικά Workshops αλλα και οι συζητήσεις που βασίζονται στη μέθοδο και τα πρωτοποριακά εργαλεία της Points of You® δίνουν σε όλους, άτομα, ομάδες και ηγέτες, την ευκαιρία να μάθουν και να εξελιχθούν.

Απευθύνεται σε εσάς που θέλετε να αναγνωρίζετε προκλήσεις, δύσκολα θέματα και διλήμματα και να προκαλείτε αυθεντικές συζητήσεις και νέες οπτικές. Σε εσάς που θέλετε να βρίσκετε λύσεις που βελτιώνουν τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, την αποτελεσματικότητά των ανθρώπων σας και βοηθούν τους οργανισμούς να επιτύχουν τους στόχους τους.

 

- Phototherapy techniques for HR Professionals and Τeam leaders

- Εκπαίδευση στελεχών στη χρήση των εργαλείων και της μεθοδολογίας της

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Σε αυτό πρόγραμμα, μαθαίνετε για την ευφυΐα και ότι οι ικανότητες του κάθε ανθρώπου μπορούν να αξιολογηθούν και με άλλα συστήματα, πέρα από το γνωστό IQ (Δείκτης Νοητικής Νοημοσύνης) όπως αυτό της Συναισθηματικής Νοημοσύνης (EI ή EQ). Εξελίσσετε την ικανότητά σας να αντιλαμβάνεστε, να εκφράζετε με σωστό τρόπο και τέλος να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τα συναισθήματά σας, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε καλύτερα με το περιβάλλον γύρω σας. Αναπτύσσετε αυτές τις ικανότητες και μέσα από την εξέλιξη της ενσυναίσθησης και την καλύτερη γνώση του εαυτού, παρακινείστε συνεχώς.

Απευθύνεται σε εσάς που επιθυμείτε να κατανοήσετε την έννοια της συναισθηματικής νοημοσύνης, να την αναπτύξετε και μέσα από τη δημιουργία σχεδίου προσωπικής ανάπτυξης να βελτιώσετε τη διαχείριση των συναισθημάτων σας και να λειτουργείτε καλύτερα στα πλαίσια μιας ομάδας.

FreeMind Theatre, Θεατρικό παιχνίδι

Συχνά περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας στους εργασιακούς μας χώρους. Οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μας γνωρίζουν πτυχές του χαρακτήρα μας, που δε γνωρίζουν ούτε οι οικογένειές μας!

Ή μήπως όχι;..

Μήπως για να κρατήσουμε ισορροπίες, χρειάζεται να υποκριθούμε; Μήπως χρειάζεται να υποδυθούμε ρόλους που να ταιριάζουν με τον επαγγελματικό μας τίτλο;

Τελικά, σε όποιο επαγγελματικό περιβάλλον κι αν ανήκουμε, όσο μη "καλλιτεχνικό“ κι αν φαίνεται, είμαστε όλοι μας επαγγελματίες ηθοποιοί! Οι συγγραφικές μας ικανότητες άθελά μας διαπρέπουν, ενώ η σκηνοθετική μας οπτική διαμορφώνει την πορεία της εταιρείας που συνεργαζόμαστε.

Έχουμε μια ευκαιρία να βρεθούμε στα φώτα και να αφεθούμε σε αυτό που πραγματικά είμαστε! Να τσαλακωθούμε ανταλλάσοντας ρόλους, να σκηνοθετήσουμε σκηνές και να ελευθερώσουμε αβίαστα τη μαγεία του μέσα μας!

Να ανακαλύψουμε τα όρια μας και να βγούμε έξω από αυτά!

Κι αν χρειαστεί να αστειευτούμε μεταξύ μας προϊστάμενοι, υφιστάμενοι, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, θα έχουμε σίγουρα ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα:

Απόλυτη Επιτυχία!

Image

Working Together

Αυτό το πρόγραμμα είναι δυναμικό καθώς έχει διάφορες μορφές εκ των οποίων η καθεμιά προσαρμόζεται στις ανάγκες και επιθυμίες σας.

Στοχεύουμε στην ομαδικότητα και στην ανάπτυξη δεσμών εντός της ομάδας ώστε οι άνθρωποί σας να γνωριστούν καλύτερα και να δέσουν σαν σύνολο. Να κατανοήσουν την εταιρική σας κουλτούρα και να εργάζονται με γνώμονα αυτή.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι άνθρωποι ευημερούν όταν διαμορφώνουν ομάδες και συνεργάζονται, οπότε στηριζόμαστε στην ικανότητα να συνεργαζόμαστε σε ομάδες κι αυτό αποκτά άλλη έννοια και βαρύτητα.

Απευθύνεται σε εσάς που επιθυμείτε να βελτιώσετε τα επίπεδα συνεργασίας των ανθρώπων σας και την ομαδικότητά τους, που θέλετε να κατανοήσουν τη λειτουργία και τη δυναμική της ομάδας και να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα τις συγκρούσεις.

Αυτά επιτυγχάνονται μέσα από workshops, εκδηλώσεις και retreats.

 Στόχος μας είναι, οι άνθρωποί σας, εκτός του να γνωριστούν μεταξύ τους καλύτερα και να εξελίξουν τον ομαδικό τρόπο εργασίας και την απόδοσή τους, να μπορούν να αντιμετωπίζουν αποδοτικότερα τον ανταγωνισμό, να γιορτάζουν τις νίκες τους και να βρίσκουν πάντα το κίνητρο να στοχεύουν στην επόμενη, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται για να παράγουν περισσότερο, να εργάζονται με γνώμονα την εταιρική κουλτούρα. Ακόμα, να εκτιμούν ο ένας τον άλλον, να παραμένει το ηθικό τους ψηλά, να διαχειρίζονται σωστά τις συγκρούσεις, να σέβονται τους ρόλους τους, να αναπτύσσουν την ενσυναίσθησή τους.

Image

Well being -Mental Health programs

Το στρες, ενώ μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη στην επαγγελματική και την προσωπική ζωή, ενδέχεται να έχει και πολλές αρνητικές συνέπειες στην απόδοση στην εργασία, τη συμπεριφορά και την υγεία. Σε αυτά τα προγράμματα, εφαρμόζουμε τεχνικές και εργαλεία αντιμετώπισής του με στόχο, οι άνθρωποί σας, να παράγουν περισσότερο, να αποδίδουν καλύτερα και να ευημερούν στην εργασία τους.

Απευθύνονται σε όλους εσάς που επιθυμείτε να διαχειρίζεστε τα επίπεδα άγχους που βιώνετε, να διατηρείτε αυτοέλεγχο σε συνθήκες πίεσης και να βελτιώσετε την προσαρμοστικότητα, την παραγωγικότητα και την εργασιακή απόδοσή σας.

Με αυτά τα προγράμματα αναγνωρίζετε τα συμπτώματα του στρες και πώς να τα διαχειρίζεστε, μαθαίνετε να ισορροπείτε μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, γνωρίζετε και εφαρμόζετε τεχνικές χαλάρωσης για τη διαχείριση αλλαγών, γνωρίζετε τη σημασία της καλής διατροφής και της εκγύμνασης για να αναπτύσσετε αντοχή, μαθαίνετε να αξιολογείτε τα επίπεδα του δικού σας στρες και αναγνωρίζετε τα εμπόδια στη διαχείριση του στρες και πώς να τα αντιμετωπίζετε.

Image

Διαχείριση χρόνου

Έχετε πολλά να κάνετε μέσα στη μέρα όπως επίσης και οι άνθρωποί σας. Αν δεν οργανώνετε τον χρόνο σας σωστά, καταλήγετε να βάζετε λανθασμένες προτεραιότητες, να αγχώνεστε και να απογοητεύεστε. Σε αυτό το πρόγραμμα, θα μάθετε να διαχειρίζεστε τον χρόνο σας σοφά ώστε να μην ξοδεύετε άσκοπα την ενέργειά σας. Το αποτέλεσμα θα είναι να έρχεστε ολοένα και πιο κοντά στους στόχους σας.

Απευθύνεται σε εσάς που επιθυμείτε να θέτετε προτεραιότητες αποτελεσματικά, να μάθετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία προσωπικής οργάνωσης και να μειώσετε το επίπεδο προσωπικής ενέργειας που καταναλώνετε άσκοπα.

Περιλαμβάνει γνώση σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση χρόνου και εργασιών, να αναγνωρίζετε τις διαφορές ανάμεσα στον οργανωμένος και τον ανοργάνωτο, να αναγνωρίζετε τις πηγές αναβλητικότητας και πώς να τις εξαλείφετε. Ακόμα, θα μάθετε να θέτετε σωστά προτεραιότητες, να αναγνωρίζετε τους «κλέφτες» του χρόνου σας και να τους διαχειρίζεστε αποτελεσματικά, εργαλεία για να οργανώνεστε καλύτερα και τέλος πώς να λέτε το όχι σας αλλά και το ναι σας με τους δικούς σας όρους.

Image

Ο θετικός ηγέτης

Ο ρόλος του ηγέτη στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, απέχει πολύ από τα παραδοσιακά μοντέλα ηγεσίας και τις διοικητικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών καθώς και από έξυπνα tips και μαγικές συνταγές που υπόσχονται την εύκολη και γρήγορη επιτυχία. Ένας ηγέτης έχει την ικανότητα να αποδέχεται και να αναγνωρίζει τη συνεισφορά καθενός μέσα στην ομάδα, να ξεκλειδώνει τις δυνατότητές τους καθώς και το να βοηθά τους ανθρώπους του να μεγιστοποιήσουν τα πλεονεκτήματα των ικανοτήτων τους. Μέσα από σύγχρονες πρακτικές οργάνωσης, καθοδήγησης και υποστήριξης, ανακαλύπτει και αναδεικνύει τα ταλέντα.

Απευθύνεται σε αυτούς που προΐστανται των ομάδων ανεξαρτήτως μεγέθους και ιεραρχίας στην πυραμίδα. Σε εσάς που επιδιώκετε την αλλαγή όντας κι εσείς δεκτικοί σε αυτήν. Σε εσάς που επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα θετικό κύμα συν-δημιουργίας και συν-ευθύνης στην ομάδα σας.
Τα προγράμματα αυτά αφορούν στη δημιουργία ηγετών, στο πώς να υιοθετήσετε το θετικό μοντέλο ηγεσίας και πώς να γίνετε αποτελεσματικοί ηγέτες.

Περιλαμβάνουν γνώσεις για την ηγεσία στη σύγχρονη εποχή, για την επικοινωνία και τη δυναμική ομάδας, σωστή τοποθέτηση προτεραιοτήτων στην εργασία, στοχοθεσία. Πώς να αναθέτετε εργασίες στα σωστά άτομα, πώς να λαμβάνετε εποικοδομητική ανατροφοδότηση και πώς να καθοδηγείτε αποτελεσματικά.

Image

Ikigai Motivation Boost

Ένα workshop γεμάτο έμπνευση, που ανοίγει την καρδιά και το μυαλό με τις καινούργιες οπτικές που προσφέρει και προκαλεί κινητοποίηση, κέφι και την καλή διάθεση των συμμετεχόντων.

Στην Ιαπωνική κουλτούρα, πιστεύεται πως όλοι έχουν ένα "ikigai", έναν λόγο δηλαδή να σηκώνονται κάθε πρωί από το κρεβάτι.

Το "Ikigai" είναι μία Ιαπωνική λέξη που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "λόγος ύπαρξης". Ουσιαστικά, έχει να κάνει με το να βρούμε τι μας κάνει χαρούμενους, τι μας παθιάζει και τι μας κρατάει σε εγρήγορση. Είναι η απάντηση σε εκείνη την ερώτηση που τριγυρνάει στο πίσω μέρος του μυαλού μας, κάθε μέρα: "Τι να κάνω για να αισθάνομαι ικανοποίηση και χαρά;"

Στα πλαίσια της επιχείρησης, του ρόλου στην ομάδα, των επαγγελματικών στόχων, προσωπικών και εταιρικών, δουλεύουμε τις βασικές ερωτήσεις του Ikigai με εντυπωσιακά αποτελέσματα! 

-Με ποια πτυχή της δουλειάς μου παθιάζομαι;

-Σε τι είμαι καλός/ή, σε τι ξεχωρίζω;

-Τι ανάγκες υπάρχουν που μπορώ εγώ να καλύψω;

-Για τι θα μπορούσα να ανταμειφθώ;

Και έτσι μπορεί να ανακαλύψει ο κάθε ένας το Ikigai του!

περισσότερα

Σε αυτό το βιωματικό και διαδραστικό workshop θα διερευνήσουμε τα παραπάνω βασικά ερωτήματα, χρησιμοποιώντας τα "μαγικά" Points of You® εργαλεία...το Coaching Game και το Faces. Για να βρείτεκι εσείς το Ikigai σας.

Είναι μια ευκαιρία για βαθιά ενδοσκόπηση και προσωπική αναζήτηση, αλλά με ανάλαφρη διάθεση. Θα σχεδιάσουμε την ιδανική για εμάς μέρα στη δουλειά, που θα μας κάνει να ανυπομονούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι και θα φύγουμε με ξεκάθαρο πλάνο ώστε να συμπεριλάβουμε τα στοιχεία του Ikigai στην καθημερινή επαγγελματική μας ζωή.

Απευθύνεται σε εσάς που επιθυμείτε να ανακαλύψετε το ikigai σας, εσάς που θέλετε να αναγνωρίζετε τυχόν ανισορροπίες που υπάρχουν στη ζωή σας και να μετατρέψετε ό,τι μάθετε σε δράση ώστε να προσεγγίσετε ακόμα περισσότερο το Ikigai σας.

Image

Mindfulness - Flow workshop

Αυτοπαρατήρηση, αυτογνωσία, επαφή και σύνδεση με τον εαυτό και ενσυνειδητότητα είναι τα βασικά στοιχεία αυτού του workshop.

Καθώς τo mindfulness ή αλλιώς ενσυνειδητότητα, αναδεικνύεται ως πρωταρχικός παράγοντας ευεξίας, αποτέλεσμα έχει την επαγγελματική αποδοτικότητα κι επιτυχία.

Το Flow είναι ένα πρωτοποριακό workshop που βασίζεται σε αυτό και στην έννοια της Ροής, όπως εκφράζεται μέσω του κλάδου της Θετικής Ψυχολογίας. Δίνεται η ευκαιρία, μέσα από μια ουσιαστική και ταυτόχρονα ευχάριστη διαδικασία, στους εργαζόμενους να ορίσουν τις προθέσεις τους, να διαμορφώσουν μια κατεύθυνση, να μπουν σε δράση και να ανακαλύψουν όλες τις εσωτερικές δυνάμεις που θα τους στηρίξουν σε αυτή την πορεία.

Image

Συναισθηματική Νοημοσύνη

Σε αυτό πρόγραμμα, μαθαίνετε για την ευφυΐα και ότι οι ικανότητες του κάθε ανθρώπου μπορούν να αξιολογηθούν και με άλλα συστήματα, πέρα από το γνωστό IQ (Δείκτης Νοητικής Νοημοσύνης) όπως αυτό της Συναισθηματικής Νοημοσύνης (EI ή EQ). Εξελίσσετε την ικανότητά σας να αντιλαμβάνεστε, να εκφράζετε με σωστό τρόπο και τέλος να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τα συναισθήματά σας, ώστε να μπορείτε να επικοινωνείτε καλύτερα με το περιβάλλον γύρω σας. Αναπτύσσετε αυτές τις ικανότητες και μέσα από την εξέλιξη της ενσυναίσθησης και την καλύτερη γνώση του εαυτού, παρακινείστε συνεχώς.

Απευθύνεται σε εσάς που επιθυμείτε να κατανοήσετε την έννοια της συναισθηματικής νοημοσύνης, να την αναπτύξετε και μέσα από τη δημιουργία σχεδίου προσωπικής ανάπτυξης να βελτιώσετε τη διαχείριση των συναισθημάτων σας και να λειτουργείτε καλύτερα στα πλαίσια μιας ομάδας.

Image

Points of You

Αναζητείστε νέους αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας, σύνδεσης κι έμπνευσης μέσω τηςμεθοδολογίας και των δημιουργικών εργαλείων της Points of You®. Μέσω αυτών έχετε μια εξαιρετική ευκαιρία για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Τα βιωματικά Workshops αλλα και οι συζητήσεις που βασίζονται στη μέθοδο και τα πρωτοποριακά εργαλεία της Points of You® δίνουν σε όλους, άτομα, ομάδες και ηγέτες, την ευκαιρία να μάθουν και να εξελιχθούν.

Απευθύνεται σε εσάς που θέλετε να αναγνωρίζετε προκλήσεις, δύσκολα θέματα και διλήμματα και να προκαλείτε αυθεντικές συζητήσεις και νέες οπτικές. Σε εσάς που θέλετε να βρίσκετε λύσεις που βελτιώνουν τις διαπροσωπικές σας σχέσεις, την αποτελεσματικότητά των ανθρώπων σας και βοηθούν τους οργανισμούς να επιτύχουν τους στόχους τους.

 

- Phototherapy techniques for HR Professionals and Τeam leaders

- Εκπαίδευση στελεχών στη χρήση των εργαλείων και της μεθοδολογίας της

Image

FreeMind Theatre, Θεατρικό παιχνίδι

Συχνά περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας στους εργασιακούς μας χώρους. Οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μας γνωρίζουν πτυχές του χαρακτήρα μας, που δε γνωρίζουν ούτε οι οικογένειές μας!

Ή μήπως όχι;..

Μήπως για να κρατήσουμε ισορροπίες, χρειάζεται να υποκριθούμε; Μήπως χρειάζεται να υποδυθούμε ρόλους που να ταιριάζουν με τον επαγγελματικό μας τίτλο;

Τελικά, σε όποιο επαγγελματικό περιβάλλον κι αν ανήκουμε, όσο μη "καλλιτεχνικό“ κι αν φαίνεται, είμαστε όλοι μας επαγγελματίες ηθοποιοί! Οι συγγραφικές μας ικανότητες άθελά μας διαπρέπουν, ενώ η σκηνοθετική μας οπτική διαμορφώνει την πορεία της εταιρείας που συνεργαζόμαστε.

Έχουμε μια ευκαιρία να βρεθούμε στα φώτα και να αφεθούμε σε αυτό που πραγματικά είμαστε! Να τσαλακωθούμε ανταλλάσοντας ρόλους, να σκηνοθετήσουμε σκηνές και να ελευθερώσουμε αβίαστα τη μαγεία του μέσα μας!

Να ανακαλύψουμε τα όρια μας και να βγούμε έξω από αυτά!

Κι αν χρειαστεί να αστειευτούμε μεταξύ μας προϊστάμενοι, υφιστάμενοι, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, θα έχουμε σίγουρα ένα ανέλπιστο αποτέλεσμα:

Απόλυτη Επιτυχία!

Θέλεις να μάθεις περισσότερα;

Συμπληρώστε το απαιτούμενο πεδίο.

new colors logo The Coaching Psychology
Life, Career & Executive Coach και
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας - Παρασκευοπούλου Ιφιγένεια

Πλαταιών 7
14561 Κηφισιά

Σταθερό τηλέφωνο:
+30 2108082676

Κινητό τηλέφωνο:
+30 6937085716

info@coaching-psychology.gr